keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Päiväkodissa

''Ookko äy-y uumimaaimassa?''

Maanantaista on lähtenyt käyntiin TET- jaksoni. Olen siis päiväkodissa. Kävin samassa rakennuksessa itse esikoulun yhdeksän vuotta sitten.

Olen kaikista pienimpien parissa. Ikähaitari on vuodesta ja kolmesta kuukaudesta kolmeen vuoteen.

Niinkin pienet lapset ovat yllättävänkin omatoimisia. Osaavat pukea suurimmaksi osaksi itse. Takkeja on pitänyt kyllä päälle auttaa. Että nämä ovatkin pieniä. Kun kumartuu sulkemaan vetoketjun odottavat paikoillaan ja tuijottavat nappisilmillään.

Pääasiassa leikkivät nätisti, mutta pitää vahtia samassa huoneessa konfliktien välttämiseksi. On se kummaa, miten sellainen leikki on hauskaa. Nyt leikitään että syödään. Sitten leikitään että mennään nukkumaan. Sitten mennään taas syömään.

Ulkona oleminen on mukavaa. Pirpanat tuntuvat olevan suloisimmillaan ulkona kirmatessaan värikoodatuin liiveinensä. Olen saanut viettää aikaa nostellen näitä todella kevyitä ihmisiä pikkulasten keinuihin ja antaen ''isot vauhit''. Ovat nämä vaan suloisia.

Tänään jouduin saarretuksi. Eräs tuli kirjan kanssa ja pyysi lukemaan. Muutkin pikkuihmiset löysivät nopeasti paikalle. Yritin kyllä sitä ääneen lukea, mutta kirjan sivut kääntyivät liian nopeaan tahtiin. Tärkeää ei tuntunut olevan juoni, vaan se että tunnisti kuvasta pikkumyyn.

Yksi tytöistä tuntuu olevan jotenkin kiintynyt minuun, kun istun lattialla tulee halaamaan ja tykkää ottaa sormistani kiinni. Osa tuntuu olevan kiinnostunut, tuijottaa. Osa taas ei muutoin kiinnitä huomiota paitsi sitten, kun se vetoketju ei vaan mene itsestään kiinni.

Vielä seitsemän päivää. Katsotaan ovatko lopuksikin näin suloisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti