tiistai 21. helmikuuta 2017

Hisoka WIP osa 2

Olen saanut Hisokan nyt onnellisesti valmiiksi ja tätä cossia käyttänytkin sekä penkkareissa että Yukiconissa. Tässäpä nyt ensiksi jatkoa edelliselle WIP-postaukselle.
Aloitin Hisokan tosiaan jo viime vuonna. Tähän väliin mahtui kahden muun cossin, Haruhikon ja Yurion teko. Frostin jälkeen pääsin jatkamaan Hisokaa ja ensiksi tein tuon keltaisen lanteella olevan asian, jota tuttavallisesti kutsun rätiksi.

Rätti on yksinkertainen kapistus, mutta se vaati kuitenkin hiukan pähkäilyä. Pelkkä salmiakkimuoto ei toiminut, joten tein etuosan solmusta alas lähtevät osuudet erillisempinä. Reunojen päärmeet käänsin kaksinkertaisesti etteivät siksakit näkyisi rumasti etulärpäkkeistä.

Seuraavaksi vuorossa oli päällipaidan ompelu. Olin jo aiemmin yrittänyt tehdä sille kaavoja, jotka eivät olleet toimineet niin kuin olisin halunnut. Nyt otin suosiolla valmiit takin kaavat, joista muokkasin sopivat lyhentämällä, suoristamalla sivusaumat, muotoilemalla kaula-aukon ja laajentamalla hihoja.

Tein hihojen yläosaan kolme laskosta niin, että kun ne sulkee, on muoto sama kuin alkuperäisessä kaavassa ja täten istuu paitaan niin kuin pitääkin, vaikka on leveämpi keskiosastaan.
Hihojen päällikankaan ja vuoren väliin silitin liimaharsoa, jotta ne säilyttäisivät pallomaisen muotonsa paremmin.
Hihojen yläosassa ei lähdemateriaalissa ole laskoksia, enkä tiedä, miten se on fyysisesti mahdollista joten tein sellaiset saadakseni pallomaisuutta.


Paita lyheni tästä vielä aika paljon, kunnon crop top.
Paidassa on kuvioina korttipakan maat eli pata, risti, hertta ja ruutu. Leikkasin ensin lakanakankaasta sopivat muodot ja asetin ne paikoilleen. Teippasin reunat ja tuputtelin päälle kangasmaalia.







Pahoittelen ryppyisyyttä, tämä tuli suoraan matkalaukusta enkä jaksanut sitä vielä silittää.
Mustat palkit hihojen alaosissa ovat päälle tulevia vaaleanpunaisia osia varten. Huomasin penkkareissa, että ne valuivat, joten ompelin nämä ennen Yukiconia.


Vaaleanpunaiset putki-asiat, joita Hisokan asussa on vähän kaikkialla, olivat hyvin mietityttävät. Tein ne vanhasta nojatuolista viedystä tekonahkasta. Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä niistä kunnolla koholla olevat ompelemalla ne kiinni aluskankaaseen. Taittaessa tekonahka ei kuitenkaan käyttäytynyt nätisti vaan muodosti itseensä rumia kulmia. Harkitsin täyttäväni ne vaahtomuovilla, mutta jotta muoto olisi ollut hyvä olisi kaikki pitänyt ahtaa aivan täyteen sitä ja se olisi hiostanut ja hankaloittanut liikkumista ja kaikkea, joten päätin kokeilla toista tapaa, joka toimikin paremmin.
Ehkä havainnollistava kuva
Vyötärökappaleen osat. Ompelin nurjalta puolelta nahkaan pienet saumat, jotka saivat oikealle puolelle aikaan kohoefektiä.
Kappaleet odottamassa maalausta. Vyötärö- ja jalkaosiin käytin kiinnityksessä vetoketjua, pienemmissä osissa hakasia ja neppareita.
Ensin ompelin kiinni hakaset, mutta osan loppupää törrötti typerästi, joten lisäsin nepparit pitämään sen paikoillaan.

Spraymaalasin osat vaaleanpunaisella spraymaalilla, jonka jälkeen puuteroin ne pinnan sileyttämiseksi, liian kiillon poistamiseksi ja värin vaalentamiseksi.

Hisokan peruukki oli kevyesti villein, jonka olen muokannut. Se oli alkuperäinen syy sille, miksi hankin viimein peruukkipään. Peruukin muokkaus jäi vahingossa penkkareita edeltävään päivään ja sainkin työskennellä sen parissa niin että unista piti tinkiä. Ennen Yukiconia vietin vielä toisen illan parannellen peruukkia lisäämällä siihen kuituja.
Peruukki oli alun perin pitkä ja kiharainen.
Tyylikäs töyhtö.
Aloitin tekemällä peruukin keskihiuksista poninhännän ja liimaamalla sen pystyyn tukirakenteeksi. Tukiranka söi lisäksi pari hiuspinniä. Lisäsin sitten tukirangan päälle hiuksia pienissä osissa alkaen keskimmäisistä ja päättyen uloimpiin. Kiinnitin hiukset liimaamalla aina pienen osan kiinni alla oleviin hiuksiin ja nopeutin kuivumista hiustenkuivaajalla. Jätin hiusosioita eri mittaiseksi ja ohjasin kiharoita vähän eri paikkoihin, jotta peruukki näyttäisi vaihtelevammalta, eikä paljaalta turnipsilta.

Lisäsin violettia varjoon jääviin kohtiin, koska jostain syystähän hot pink näyttää varjossa violetilta. Hisokan hiusten violetit osuudet kun eivät ole ihan aina vakiopaikoilla, vaan niiden täytyy olla varjoja.
Peruukki ei ole lace front vaan aivan tavallinen, joten piti liimata irtohiuksia paikoilleen peittämään peruukin omaa verkkoa. Voisi olla kauniimmankin näköinen näin läheltä katsottuna, mutta eipä ole.


Valmis peruukki. Peruukkipää ei pysy pystyssä ilman tukea kun tämä on sillä päässä. Omassa päässä tämä pysyy ihan hyvin pinnien avustuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti