tiistai 24. tammikuuta 2017

Yurio WIP

Yuri!!! on Icen Yuriosta tulee Frostbiten sunnuntain cossi. Olin miettinyt Yurion cossaamista, mutta en uskonut todellisuudessa päätyväni tekemään tätä. Suunnitelma löi kuitenkin itsensä lukkoon, kun mainitsin asiasta siskolleni, joka sitten päätti ruveta Otabekiksi. Yay!

Päätimme tehdä nämä frostiin, sillä cossaamishalu oli kova, ja halusimme kerrankin olla tuoreeltaan mukana hypessä. Frostin toiset cossit vievät aikaa sen verran, että näissä oli hyvä myös käyttää vähän valmisosia. Käytän siis ensimmäistä kertaa asussa ihan ostettuja housuja. Huppari on äitin aikoinaan tekemä ja vain korjailin sitä vähän. Paita on vastikään käytöstä poistamani kyynerpään kohdalla olevan reiän takia. Tiikerikuvio on tietysti sitten itsemaalattu ja melkein valmis.

Vanha ja väsynyt huppari. Vaihdoin metallivetoketjun tämän mustan ja vähän rikkinäisen tilalle.

Ajattelin aluksi merkkaavani vain päälinjat ja maalaavani sitten siveltimellä


Silmiä lukuun ottamatta valmis. Tein kuvion sitten kuitenkin teippaamalla maalattavan alueen rajat ja maalamalla sienellä alueen päältä. Nyt teippiä on kaikkialla.
Oikeastaan täydelliset kengät löytyivät kuin ihmeen kaupalla kirpputorilta ja juuri oikean kokoisinakin. Näitä voisi periaatteessa muokata vähän, sillä kenkien takaosa on oikeasti musta, mutta en taida kuluttaa siihen aikaa, kun tärkeämpiäkin asioita on tehtävänä.

Parasta kenkätuuria vähään aikaan, nämä eivät näytä edes käytetyiltä.
Peruukki oli jo valmiiksi. Se oli siskoni vanha, ja näytti kaapista sen kaivettuani lähinnä siltä, että sillä olisi voinut cossata He-mania. Koska se ei ole tarkoituksena, peruukki suoristettiin, ja muotoilen ja leikkaan sitä vielä paremman muotoiseksi.

Upea look peruukkipääni päässä. (Sen nimi on Svingi.)
Yurion takin olisin halunnut tehdä collegesta, mutta sopivaa ei ollut tarjolla kun kangaskauppaan menin. Trikoo vaikutti hyvältä vaihtoehdolta. Ghhhgh joo. Perusompelussa se toimikin ihan ongelmitta, mutta kun alkaa ommella kiinni vetoketjuja, joita siis on edessä ja kahdessa taskussa, ja kangas vaan venyy karkuun ja yrittää muodostaa sysirumia ryppyjä ja koko ajan sitä pitää pysähtyä korjaamaan niin ilo on suuri. Kai siihen olisi pitänyt jotain laittaa, mikä estää venymisen, kuten tukikangas, mutta eipä tullut mieleen. Hyvä minä.

Hyvin originelli materiaaliläjäkuva

Kiinnitin takkiin resorit ja maalasin niihin valkoiset raidat. Takin selkään kirjoin ompelukoneella RUS-tekstin, joka sekin näyttäisi paremmalta ei-niin-joustavalla kankaalla. En tykkää trikoosta. Tämän viikon hommiin kuuluu sitten takin maalailua ja peruukin muokkaus loppuun. Hihojen valkoiset raidat maalaan punaisiksi, selkään tulee suuri valkoinen kotka, eteen pieni ympyrälogo ja molempiin hihoihin omanlaisensa logot.

Päättelemätön ja teippimurunen takintekele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti