tiistai 24. tammikuuta 2017

Haruhiko WIP

Harun on tarkoitus valmistua frostin lauantaille. Melkein valmis se jo onkin, joten nyt, kun coniin on enää pari päivää, on viimein aika päivittää siitäkin jotain.

Omat haasteensa tähän cossiin asettaa se, että sisko tekee Haruhikon kaksosta, Akihikoa, ja lähes samanlaisten asujen tulee myös näyttää yhteenkuuluvilta. Tämän takia asuja päästiinkin aloittamaan vasta, kun sisko tuli jouluksi kotiin ja tehtiin kaavat ja hankittiin materiaalit yhdessä. Nyt tuo on jo tosiaan palannut opiskelupaikkakunnalleen, joten Lahdessa sitten vasta saamme lopullisesti tietää, miten hyvin onnistuimme.



On ihanaa, kun hahmosta löytyy helposti koko asun kattava referenssikuva. Helmoista koitui kuitenkin päänvaivaa, sillä ne näyttävätkin kivasti joka kulmasta aivan erilaisilta. Takahalkiokin on edestä katsoen noin puolet lyhyempi kuin takaa. Jesh.

Tämmöisenmallisiin helmoihin päädyimme. Nuppineuloilla kyllästettyä lakanakokeiluhirvitystä sai muokata aika pitkään muiltakin osilta.

Selvisi samalla, että aulan pituus on tasan kuusi metriä.
Asun pääkangas on mustaa dutchess-satiinia. Kangas kiiltää, mutta ei älyttömästi, ja oli paksummanpuoleista sekä hinnaltaan sopiva. Sitä tulikin ostettua ihan kunnolla, kuuden metrin verran. Laskelmat eivät pitäneet ihan paikkaansa, vaan kangasta jäi yli jonkin verran, mutta parempi näin päin.

Takin vuori ei mene ylös asti, koska se ei edes näy ylhäältä. Näin saatiin vähän säästettyä rahaa kun sitä kaikkeen muuhun jo meni. Vuoren pussiefektin vältin silittämällä sen ja takkikankaan väliin pieniä liimaharsohippuja, jotka pitävät ne kiinni toisissaan.






Rakastan tämän helman väriä. Luonnossa se on kylläkin kauniimpi kuin tässä.

Rannekkeen kaava näytti ihan kalsareilta.
Löysin onnekseni nappikaupasta kymmenen oikein kauniisti hohtavaa ja sopivan kokoisia punaisia nappia. Niiden pohjiksi tulevat hopeiset jutut tein vanhasta nojatuolista viedystä nahasta, jonka värjäsin akryylimaalilla. Nappeja tuli koristeeksi melkein jokaiseen osaan.

Kengät ostimme jo syksyllä. Niiden piti tietysti olla myös samanlaiset. Ensiksi näistä nilkkureista irrotettiin turhat remmit, ja niiden pohjat spraymaalattiin vaaleanpunaisiksi. Koska kenkien takaosa on mokkanahkaa, päällystin sen tekonahalla. Samasta materiaalista sitten tekaisin bootcoverit. Nahka on kivasti vähän joustavaa, joten ei tarvitse miettiä kiinnitystä, sen voi vaan vetää jalkaan.
Kengät ennen muodonmuutosta
Valmiit huijaussaappaat

Hattu oli hauska tehdä. Sen runko on pahvia, ja se on päällystetty samalla kankaalla kuin mistä takki ja housut on tehty. Koristeessa on hopeisen nahan lisäksi kultaista nahkaa. Kiinnityssysteemin vein eräästä vanhasta hiuskoristeestani.

Huomasin vasta tätä kuvaa ottaessani, että lierin reunan kankaassa on taite juuri edessä. Mitä hittoa, miksi näin kävi?
Se, mikä ei vielä ole täysin valmis, on tuo vyötärön koristekokonaisuus. Osat on kyllä tehty, mutta ne pitäisi osata vielä vaan yhdistää.

"Missinauhojen" maalaus oli ensimmäisiä asioita mitä teimme. Iki-ihana teippi oli apuna tässäkin.


Tässäpä huonosti valotettu ja huonosti peilin kautta otettu huono kuva, jossa näkyy kokonaisuus päätä ja vyötärökoristeita lukuun ottamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti