torstai 19. joulukuuta 2013

Pelottavan julkisia tietokoneita ja Joulua

Koulu. Äidinkielentunti. Ympärillä joulujuhlan harventama luokka. Vapaata tietokoneella oloa. Vaihtoehto elokuvien, muumien ja simpsonien katsontaan. Viimeinen järkevä tunti on pidetty. Nyt kuunnellaan keskusradiosta joululauluja. Nyt löysäillään ja keskustellaan numeroista. Nyt ei tarvitse kuin raahautua paikalle. Järki on jo mennyttä elämää.

       Sormet poimineet viimeisen makean
       Silmäsi katsovat läpi lumipyryn sakean

On aika kerätä paineita joululahjoista. Mitä annan, mitä haluan. Ensimmäinen haluamani postipaketti on nyt paketoitu kertaalleen. Iskin silmäni muutamaan vuosien 1984- 86 Suosikki- lehden kanteen. Matkalla ovat jo kotiin. Ja a-ha:n Scoundrel Days LP samaten.
    Äidille neulon pipon. Saa nähdä, tuleeko ihmisten ilmoilla pidettävä. Kavereille tulee myös omatekoisia lahjasia. Eräs tuossa vieressä stalkkaa, niin kerron sitten myöhemmin, mitä. Lopusta perheestä en ole vielä varma. Joulumieltä ainakin.

      Valot ikkunan sammuvat yöksi
      Päivän välkkyneet, kutsuit sitä työksi

Ikkunaan on sijoitettu värivalot. Ne toimivat majakkana kotiin päin kääntyessä, illan laskeutuessa ylle. Piparkakkutalo on haudattu mieleen. Kuusi seisoo vielä kasvupaikallaan. Joulukinkku on lahtaamatta. Muutama päivä, ja tilanne on vielä sama. Jos tällä kertaa kuusi saataisiin kuitenkin valoisalla haettua. Sama oli toive viimekin vuonna. Lunta sitä jouluksi toivoo, mutta jää tuntuu paremmin pesiytyneen maahan.

     Ilmassa tuoksuu vuodenaika
     Aika olisiko tehdä se taika?

(Vaikka säkeet ovat kursivoidut, ne eivät ole lainauksia vain omia kaunokirjallisia roskiani)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti