keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Teollisuusvakoilijat

Pitäisikö lakata luokittelemasta ihmisiä

Jostakin tuonkin hienon termin kuulin. Ja tietynlaiset ihmiset tuntuvatkin näin arkielämässä ilman teollisuutta olevan sellaisia. Lasken teollisuusvakoilijoiksi ihmiset, jotka stalkkaavat myös niitä hiljaisempia ihmisiä. Jotka sanovat heille jotain. Eivät ole kaikkein ääneikkäimpiä, mutta itsevarmoja. Tosin mitään yhtenäistä kaavaa ei löydy. Osaa näistä ihmisistä vihaan, osa taas on oikein mahtavia tyyppejä.

Hmr.


Se olisi sitten kevät tulossa. Niin ainakin kalenterin ja auringon mielestä. Lunta on maassa. Eli olisiko tämä nyt myöhäinen kevät?
Mutta...
Suurinpiirteinen jokainen vuodenaika on nyt tavallisuudesta poikkeava. Eikös se silloin ole tavallista olla poikkeava eli poikkeuksellista olla tavallinen? Mutta ei silloin ole tavallista. Hmm...

Olen jotenkin vaan alkanut vähentää tämänkin masiinan käyttöä. Olen alkanut vaan... Lojua. Ja kuunnella musiikkia. Se nyt tällä hetkellä on yksi syistä, miksi olen tässä. Etsin ladattavaa. Löysin ladattavaa. Yleensä se rock on se all mighty tyylilaji, jota kuuntelen, mutta havaitsin että kyllä se kasaripoppi menee. Laadukas sellainen. All the Best Girls.

Tabletit ovat paholaisen riivaamia.
Ainakin mikäli uskomme tekeillä olevan scifiaineeni päähenkilön ajatuksia. Kirjoitan ehkä noin sadan vuoden päähän henkilöstä, joka olisi halunnut elää 1900- luvulla. Siitä on helppo kirjoittaa. Kuin maustaisi omia ajatuksiiaan vahvemmiksi.

Ihmisten ajatukset ovat välillä todella selkeät.
Mutta sitten miettii, mitkä ajatukset eivät naamasta näy. Epäaktiiviset ajatukset. Mitä mieltä joku on. Minä en ota näistä ihmisistä selvää. Inhoavatko ne minua? Eivät ainakaan avoimesti. Mutta eivät pidäkään.

Tuntevatkohan muutkin sellaisen kesälomatunteen. Sellainen lapsuuden kesän väreet, jossa on jäätelöauton piiputus ja legoja. Ja rantahiekkaa. Sellainen kotoisa, ei velvollisuuksia- tunne. Oli se helppoa olla lapsi. Ja sitä vasta käsittää miten lyhyt se aika oli. Ja miten helppo. Sen  kun olet. Kukaan ei oleta sinulta liikoja.


Monet asiat ovat yliarvostettuja.
Niihin lukeutuu juonellinen kirjoittaminen. Tässä ei nyt ole juonta. Unohdin myös asioita, joista piti mielipide ilmaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti