torstai 4. heinäkuuta 2019

Desucon 14.-16.6.2019

Lahteen saavuttiin taas perjantaina. Päivää varten minulla ja siskolla oli rennot Banana fish -cossit, minulla Ash ja siskolla Eiji, kaveri meni ihan normivaatteissa. Saatuamme meikit naamaan ja peruukit päähän lähdimme Sibbetalolle. Avajaiset olivat tässä vaiheessa jo ohi, ja paikan päällä vain lunastimme rannekkeet ja kaveri vei tavaransa kirpputorille, ennen kun siirryimme ulos photoshoottaamaan rauhallisen rannan puolelle.

Halusin nurmikkomakoilukuvia eräästä virallisesta kuvasta inspiroituneena.
Minä suojelen sinua kaikelta jne
Kuvaustuokio ei todellakaan ollut turhan vakava ja sarjaa katsomaton kaverimme saikin pöljäilyistämme varmaan hyvän kuvan siitä, mistä sarjassa on kyse.

Joku koala se siinä roikkuu selässä
Tässäkin otettiin hieman mallia olemassa olevasta kuvasta

Kameran toimiessa proppina piti kuva ottaa kännykällä

Lopulta lähdimme takaisin hotellille ja nappasimme Burger kingistä ruoat mukaan. Television roskaohjelmatarjonta oli heikkoa, mutta löysimme onneksi Disney channelilta jotain riittävän typerää katsottavaa - nimittäin Nörtti Uljas- elokuvan. Laatuviihteen kera viimeistelimme lauantain juttuja. Minulla ja siskolla oli lauantaiksi vuoden toiset FMA-cossit, Ling ja Greedling tällä kertaa. Niiden peruukit piti vielä stailata loppuun, ja suoristin ne sekä kynin niihin jonkinnäköiset otsatukat. Molemmathan ovat täysin sama peruukki, erona vain otsatukan puoli. Peruukeissa oli alkuperäinen jakaus samassa paikkaa, joten siskon peruukissa käänsin sen ensin toiselle puolelle (hieman vaivalloisesti). Tämä johtikin siihen, että sen otsatukasta tuli kuohkeampi ja paljon enemmän referenssin mukainen, yksinkertaisesti paljon parempi. Ensi kertaa varten pitää tehdä jotain vastaavaa omallenikin peruukille.

Aamulla laittautumiseen kului normaalia enemmän aikaa, sillä yritimme meikata itsemme mahdollisimman samannäköisiksi ja lisäksi molempiin käsiini tuli jotain; vasempaan punainen ouroboros-symboli ja oikeaan käteen taas pitkältä matkalta harmaata ihomaalia ja lisäksi tekokynnet. Ihomaalia käytin ensimmäistä kertaa, ja toisista oli suuri apu käden kanssa. Maali tuntui hotellilla pysyvän hyvin paikoillaan irtopuuterin ja setting sprayn avulla, mutta päivän edetessä se lähti etenkin kämmenestä ja käsivarrren kehonpuoleisesta osasta leviämään.

Samoin kuin frostissa oli kaverimme lauantaina Final Fantasy XV:n Noctis meidän taas cossatessamme FMA:sta. Heti conipaikalle saavuttuamme hieno Hohenheim-cossaaja bongasi meidät ja pian alkoi metsähalliin kerääntyä muitakin FMA-cossaajia. Mistään yhtenäisestä ryhmästä ei ollut kyse, mutta päädyimme mukaan poseeraamaan useille kuvaajille. Olisi kiva nähdä jonkun ryhmästä ottama kuva mutta ei ole tullut vastaan somessa.

Myöhemmin lähdimme itse ulos kuvaamaan. Tuuli oli kohtalaisen navakka, joten menimme suojaisalle sisäpihalle roskalaatikoiden seuraksi.




Voisin murskata sinut kuin tämän ötökän (no ötökkäs were harmed)
Tällä kertaa myös jopa muistettiin ottaa kuvia kaverin polaroidkameralla, mikä jäi frostissa tekemättä. Kyseessä oli eka kerta kun näin sellaisen kameran toiminnassa livenä. Etenkin sen seuraaminen, kun kuva alkoi hiljalleen hahmottua oli jännittävää ja lopputulokset olivat ihanan tunnelmallisia, aivan erilaisia kuin digikuvat.

Kuvaustuokion jälkeen nappasimme ankkurista evästä ja odottelimme tuulen laantumista, jotta voisimme kuvata rannassa ilman lenteleviä takinliepeitä. Kirpparia kiertäessämme sisko tajusi, että unohdimme laittaa ponnareihimme valkoiset nauhakoristeet. Melko pieni unohdushan se kuitenkin oli, joten emme niitä lähteneet hotellilta hakemaan, mutta ensi kerralla olisi mukava muistaa.

Prinssit puhumassa prinssijuttuja

raps raps
"I stopped fighting my inner homunculus. We are on the same side now."

Tosi smug
Näytin tätä kuvaa vanhemmille ja molemmat arvas väärin että kumpi on kumpi... Huonot vanhemmat. (ihanat oikeesti)

Menimme katsomaan cossikisat. Itse kisat olivat ihan kivat, niin kuin aina, mutta väliaikashowt totisesti varastivat shown. Egyptin prinssi- esitys oli huikea, mutta sen jälkeen tullut varsinainen väliaikashow sitäkin huvittavampi. Parastahan oli tietenkin Initial D, josta oltiin alkuperäistä juonta yhdistelemällä ja mukailemalla saatu aikaan erittäin viihdyttävä, omanlaisensa tarina. (Mut on kyl ihan pakko todeta et Keisuke ei kyl ikinä oikeesti turvautuis vippaskonsteihin voittaakseen, mut tää ei siis ollu valitus, maininta vaan että best boy would never)

Kisojen jälkeen istuskelimme hetken aikaa pihalla, ja hyttyshirviö kävi maistamassa harmaasta kädestäni vähän verta. Puremakohta kutitti tavallistakin enemmän ja paukama levisi ainakin neljän sentin levyiseksi, mitä ei ole ennen yhden hyttysen takia käynyt. Epäilin, että ihomaalilla voisi olla jotain tekemistä asian kanssa ja puhdistin paukaman, mikä auttoi kutinaan. Onneksi näin kävi vasta myöhään, kun olimme muutenkin lähdössä, niin kalju läikkä kädessä ei kerinnyt haitata.

Lähdimme kohti cittaria toiveenamme löytää sieltä lisää polaroidpohjia, jotta sunnuntaina voisi räpsiä enemmänkin kuvia. Pulju tuotti valitettavasti pettymyksen, mutta onneksi kaikkia kuvia ei oltu vielä käytetty. Hyödynsimme taas Burger Kingin läheisyyden ja otimme muonat hotellihuoneeseen, jonne lähdin itse jo ensimmäisenä hinkkailemaan maalia irti kädestä. Se ei käynytkään ihan käden käänteessä. Maali jäi tehokkaasti ihon pieniin uurteisiin kiinni eikä lähtenyt täysin kylpyammeessa liottamisen ja saippualla antaumuksellisesti raapimisen jälkeenkään.

Sunnuntaina cossasimme kaikki Jojon kakkospartista, minä olin Suzie Q, sisko Joseph ja kaveri Caesar. Viime kertaan verrattuna cossin päälläpito oli erittäin auvoista, sillä viimeksi paksu lace front-peruukki valui päästä kun pelkkä liima ja muutama pinni eivät riittäneet kannattelemaan sen painoa. Nyt ongelma ratkesi naurettavan helposti, sillä käytin nylonisen peruukkisukan sijaan reiällistä, jolloin sain ankkuroitua peruukin päähän helposti ja tukevasti siihen valmiiksi kiinnitetyillä kampamaisilla kiinnittimillä.

Melko pian paikalle päästyämme eräs japanilaisen näköinen mies tuli pyytämään kuvaa ja sen otettuaan länttäsi meihin taiteilemansa jojo-aiheiset liimalaput kiinni. Oli kyllä aika random, mutta hauska juttu, Caesar oli ikävä kyllä tällä välin taidekujalla käymässä ja jäi paitsi tästä kokemuksesta.


Kuvailimme sisäpihalla myös tänä päivänä. Viime kerralla kun näitä viime vuoden frostissa käytimme jäi kuvasaalis vähemmäksi, mutta nyt ulkona viihtyi paremmin kun oli lämpimämpää. Nyt otettiin yksittäiskuvien sijaan lähinnä yhteiskuvia eri yhdistelmillä, koska se on aina hauskempaa.


Josephin ja Caesarin kanssa otettiin mallia poseihin kakkospartin openingista.



Tää on iha lempparikuva koska ilmeeni on dramaattinen "Oh, vampyyri!" kun taas Joseph näyttää tanssilattian kännilääppijältä
Whii~
"Sulla on toinen nainen, eikö ookki?" "No ei ny vielä oo hei usko jo"
Caesarin myötätuntoinen terapiapalvelu

Emme käyneet sunnuntaina ohjelmissa. AMV-kisaa olisi ollut ihan kiva mennä katsomaan, mutta koska Caesarimme piti lähteä jo aikaisemmin, päätimme jättää sen välistä, ettei se lohkaisisi niin suurta osaa ajasta.


Myöhemmin otimme taas kuvia sataman puolella. Siellä meitä lähestyi suloisin kuvanpyytelijä ikinä, noin 5-vuotias pikkulapsi, joka pyysi nätisti kuvaa johon tietenkin suostuimme.


Chilli Caesar
Such romance
Joseph pääsi lainaamaan Caesarin päänauhaa
Lopulta tuli Caesarin aika lähteä ja me muut jäimme vielä conittamaan. Juuri heipat pihalla sanottuamme lähestyi meitä paikoillaan istuskellut (normo)pariskunta koiransa kanssa, ja pyysi josko saisi kuvata koiransa meidän kanssamme, koska "näytätte niin kivoilta". Eihän tälläisistä voi kieltäytyä, joten sain koiran hihnan käteeni ja kuva otettiin. Oli kyllä yksi erikoisimmista ja hauskimmista kuvaustilanteista ikinä.

Ennen päättäjäisiä kävimme vaihtamassa vaatteet pukkarissa. On aina niin jännä tunne liikkua hetkikin conipaikalla ilman cossia, sitä muuttuu normivaatteissa niin näkymättömäksi. Päättäjäisissä oli taas ihan hauskoja sketsejä tarjolla ja tuli nähtyä kunniavieraatkin, joista ketään en ennalta tiennyt. Päättäjäisten jälkeen lähdettiin vailla kiirettä valumaan kohti matkakeskusta.

Tämä oli vasta toinen kesädesu, kun frosteissa on tullutkin käytyä useammin. Täytyy kyllä myöntää että kesällä on kivempaa, kun ulkonakin kestää olla pidempiä aikoja ja kaikkia maisemia eivät peitä lumi tai loska. Hyvä sääkin sattui tällä kertaa ja kahden vuoden takainen hikihelvetti oli muisto vain.

Kiitos conista <3
Seuraava coni onkin aika pian, eli Nekocon Kuopiossa, johon on tulossa tutut cossit eli lauantaille Sengoku Basaran Yukimura ja sunnuntaina taas kaksostelua siskon kanssa eli Binanista Haruhiko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti