keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Tomoko WIP

Olen koonnut Tomokon asua jo pidemmän aikaa vailla kiirettä tietämättä, milloin sitä käyttäisin. Nyt olen tehnyt päätöksen, että tulen käyttämään tätä Traconin sunnuntaina. Cossi on peruukkia vaille valmis, eli loppukesän voinkin sitten onneksi käyttää lauantain cossiin.


Ensimmäisenä asiana tein korvakorut, jotka on tehty fimosta ja maalattu akryyleilla samalla kun tein korvakorut myös Mononokelle ja Suzie Q:lle. Voisivat ne kyllä siistimmätkin olla, mutta näillä mennään, elleivät ne ala enempää mieltäni risomaan.


Taconin kirpparilta ostin kahdella eurolla leveän hiuspannan, jonka päällystin valkoisella jämäkankaalla.

Peruukiksi hankin Coscraftin Lily-mallin värissä darkest purple. Myöhemmin sivuja selatessani huomasin kuitenkin, että valikoimiin oli ilmestynyt samansävyinen lace front, joka taipuisi paljon helpommin ja nätimmin tavoitekampaukselle. Coscraft on nyt valitettavasti kesätauolla, joten en ole vielä voinut tilata uutta peruukkia.


Takkia varten tilasin ensin vuorikankaan, kun kerta halvalla sain kankaita.comista muun tilaukseni ohella. Päällyskangas on ihan vain Mallorcaa Eurokankaasta. Kankaiden väriero on silmiinpistävä, mutta päätin, etten välitä siitä, vaan teeskentelen, että niin sen pitää ollakin. Ei kirkkaamman ja oranssimman punainen vuori kuitenkaan kovin paljoa näy.

Käytin takkiin puvuntakin kaavoja, joista tein väljemmät, muokkasin kauluksiin neliönmuotoiset aukot, levensin hihoja pussittaviksi ja tietenkin pidensin helmaa. Ompelu sujui helposti ja lopputulokseen olen hyvin tyytyväinen. Olen päässyt käyttämään takkia jo arjessa, ja pidän sen herkullisesta väristä ja yksinkertaisesta eleganssista.

Metri vuorikangasta oli hiukan liian vähän, joten hihojen ja taskujen vuorissa on lisänä jämiä toisesta punaisesta vuorikankaasta.
Nämä kivat napit sopivat takkiin erinomaisesti senkin puolesta, että ne on valmistettu Länsi-Saksassa ja ostettu joskus 80-90- luvun taitteessa eli ne ovat olleet olemassa jo sarjan ilmestymisen aikaan.
Mekon päättelin olevan farkkua, sillä se sopii 90-luvun tyyliin. Kankaita.comista tilaamani farkku oli hieman tummempaa kuin olin ajatellut, mutta sillä mentiin, kun tämä nyt on muutenkin tällainen rennommalla otteella tehty cossi. Ostin samalla myös tyyliin sopivan vetoketjun. Röyhelö taas on jämäpellavaa. Mekon vyön tein meiltä jo löytyneistä materiaaleista: vyönsoljesta, nahasta ja kankaasta.

Alkuperäisessä desingissa ei ole viitteitä taskuista, mutta koska farkkua jäi ja taskut ovat kivoja, ompelin sellaiset. Takin ollessa päällä niitä ei edes huomaa. Kuten takkiakin, oli myös mekkoa mukava tehdä, oli hieman haastetta, mutta ei vastoinkäymisiä, mikä on aina ideaalitilanne.

Äidiltä saan coniin lainaan aidon 90-luvun käsilaukun, sukkahousut löytyvät valmiina ja kenkinä toimivat varmaan yksinkertaiset ballerinat. Cossi on kyllä hyvin mukava. Kävin tänäänkin mekon valmiiksi saatuani kaupungilla ulkoiluttamassa sitä takin kera. Tykkään siitä, kun cossivaatteita voi käyttää muutenkin kuin cossissa, yleensä kun tuntuu vähän hölmöltä jos vaatteiden tekemiseen menee enemmän aikaa kuin niiden päällä pitämiseen.

Tykkään tuosta röyhelöstä. Se ei pysynyt kurissa pelkällä silittämisellä, piti tehdä kiinnityspistoja laskosten alapuolelle.
Autenttisuus on aina hauskaa
Look kasassa päätä ja kenkiä lukuun ottamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti