tiistai 13. joulukuuta 2016

Hisoka WIP osa 1

Minulla oli oikein kivat suunnitelmat siitä, että sitten kirjoitusten jälkeen sitten voin käyttää pari kuukautta aktiivisesti Hisoka-cossia tehden. Nyt ollaan joulukuun puolivälissä, ja olen aloitettua saanut sentään, mutta edistyksessä ei liiemmälti kehumista ole. Joitain osia on kuitenkin valmiina, joten saanpas edes vähän sisältöä tähän.
 

Jatkamme kännykkälaadun kuvilla, anteeksi.
Ensimmäisenä vaatekappaleena ompelin kotona lojuneesta tummansinisestä trikoosta aluspaidan. Siitä ei valmiissa kokonaisuudessa näy kuin pieni osa päällyspaidan kaula-aukon molemmilta puolilta, joten korkeaa kaulustaan lukuun ottamatta oli oikeastaan aivan se ja sama, miltä se näyttäisi. Tein paidasta hyvin ihonmyötäisen, koska sen päälle on siten parempi saada laitettua vaaleanpunainen "korsetti", jonka teen myöhemmin. Lisäsin myös hihat tuomaan edes hiukan lisälämpöä helmikuuhun.

Seuraavaksi tartuin toimeen kenkien osalta. Ostin jo kesällä tarjouksesta mustat ballerinat, joiden päälle aioin rakentaa huovasta suippokärkiset narrintossut. Myöhemmin hankin paksua mustaa huopaa. Tarkalleen ottaen tossujen pitäisi olla tummansiniset, mutta sopivaa sinistä ei ollut, joten mustalla mennään.

Tein huopaa varten kaavat vanhan koirakuvioisen lakanan avulla.
Huovan ompeluun paikoilleen ei tuhrautunut paljoa aikaa. Kengistä tuli suurinpiirtein sellaiset mitä olin suunnitellutkin. Niihin jäi sopivasti väljyyttä, niin että villasukat mahtuvat jalkaan, mitä arvostan varmasti sitten talvella. (Siitä en välttämättä itseäni kiitä että pohjat ovat tasaiset ja todennäköisesti luistimiakin liukkaammat)

Maailmassa saattaa olla valokuvauksellisempiakin kenkiä mutta joo


Kunnon hopparihousut ja random kattila
Valitsin asun housuihin ja päällyspaitaan vaaleansinistä perla-puuvillaa. Koska se on ohutta, molempiin tarvitsi myös vuorituksen. Yritin tehdä lakanasta jonkinlaista kokeiluversiota paidalle, mutta se ei toiminut täysin niin kuin olin toivonut, eikä ole vielä edennyt sen pidemmälle. Housut ovat sen sijaan valmiina.

Housuihin sovelsin minulla jo valmiiksi olleita polvihousujen kaavoja. Koska halusin kuminauhavyötärön vetoketjukiinnityksen sijasta, lisäsin tilaa vyötärölle. Sitä oli kuitenkin hiukan liian vähän, ja jouduin ompelemaan pienet kiilat tuomaan väljyyttä. Muualla sitä väljyyttä sitten olikin liiaksi ja jouduin kaventamaan lahkeita.

Käytännöllisyyden vuoksi tein housuihin taskut, joihin saan kännykän ja muuta pientä säilöön penkkareissa, eikä turhia laukkuja näin tarvita.
Taskujen ja ylimääräisten kiilojen päälle tulee vielä keltainen "lannevaate", joten ne eivät niinkään häiritse.

Kuminauhaa tuli vyötärön lisäksi lahkeisiin päällikankaan ja vuoren väliin.

Mikään, mitä olen vielä tehnyt ei nyt ole ollut mitenkään vaikeaa tai erityistä, mutta olenpahan saanut näitä pois tieltä, ettei tarvii sitten penkkareita edeltävää yötä ehkä mahdollisesti viettää ompelukoneen seurassa.
En tiedä mitä tämä pose on olevinaan, mutta siis cossihan on jo melkein valmis, tai sit ei.

Kiinasta Hisoka-cossia varten tilatut tekokynnet tulivat eilen perille. Niitä oli 24 kappaletta kuudessa eri koossa. Ihan näin pitkiä niiden ei ole tarkoitus olla, joten leikkelen ne sopivaan muotoon myöhemmin. Kynnet myös kiiltelevät hyvin muovisina, ja ajattelinkin lakata ne nudenvärisiksi sitten kun aika koittaa. Kynsiliiman ostin jo aiemmin ihan Suomesta, koska en halunnut ottaa riskiä siitä, että ostan viidelläkymmenellä sentillä jotain ylijäämäteollisuusliimaa.
Sovittelin näitä jo sormiin, ja tulin tulokseen, että jätän suurimman koon käyttämättä, tarvetta kun yllättäen löytyy vain viidelle sormelle.

P.S. Alkuperäisistä suunnitelmista poiketen ollaan siis tulossa siskon kanssa Desucon Frostbiteen koska joo ideat pääsivät eskaloitumaan ja nyt näyttää vahvasti sille että sinne on tulossa kaksikin cossia hups.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti