keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Bakugou WIP

Alkuperäinen suunnitelma Traconin lauantaille oli Shunin clothiversio, mutta toisin kävi. Kolmisen viikkoa ennen conia totesimme siskon kanssa, että asut olivat turhan haastavat aikatauluun nähden, ja jos ne valmistuisivat ajoissa, työn jälki olisi todennäköisesti jotain muuta kuin kaunista katsottavaa. Sen sijaan pohdimme muita toteutuslistalla olevia asuja, ja päätimme tehdä Boku no Hero Academian Bakugoun ja Kirishiman fantasy AU- versiot, joihin aikamme, taitomme ja erityisesti motivaatiomme paremmin riittivät. Tässä kävi siis lopulta juuri niin kuin keväällä ennustin, eli uusi suunnitelmamme kiilasi vanhempien ohi, vaikka ihan näin ripeää toteutusta en osannutkaan olettaa.


Aloitin kaulakoruihin ja korvakoruihin tarvittavien helmien ja hampaiden tekemisellä cernit-massasta. Helmien pyörittely ja pujottaminen oli helppoa ja mukavaa.


Seuraavaksi maalasin käsisäärystimien koristekuvion kontaktimuovia ja teippiä apunani käyttäen. Tein näistä melko kireät, sillä tiesin niiden vielä löystyvän. Ne pysyivätkin ylhäällä ihan hyvin, vähän joutui tietenkin ylöspäin nykimään conipäivän aikana.



Seuraava osa oli käsisuojus. Siitä ei ole kovin selkeää referenssiä, joten otin vähän vapauksia sen ulkomuodon suhteen. Päällystin worblapohjan ylijäämänahalla, joka materiaalina sopi hyvin asun henkeen. Kiinnitys hoituu kätevästi neppareilla, soljet ovat vain koristeena.

Toinen worbla-osa oli olkasuojus. Tein ilmastointiteipistä muotin, johon sitten tein leikkauksia niin, että kaavasta tuli kaksiulotteinen. Lämmitin worblaa hiustenkuivaajalla, ja yhdistin leikkaukset lisäten samalla sisäpuolelle pienet lisäpalat sauman tueksi. Lisäsin vielä koristeraidan ja kuminauhakiinnitykseen tarvittavat lenkin ja spraymaalasin kultaiseksi. Tein vähän varjostuksia ja ompelin kuminauhan.

Asun paljasrintaisuusongelman ratkaisin käyttämällä Yukimura-cossiin tekemääni liivihökötystä, johon lisäsin puuvillalangasta koristeompeleet. Käytännössä siis vain laajensin alkuperäisessä referenssissä olleita osia.

Peruukin tilasin Coscraftilta, mistään muualta se ei olisikaan ehtinyt ajoissa. Malli on maru ja sävy pale ash blonde. Leikkasin kuituja lyhyemmäksi ja nostin pystyyn. Hiusliiman, harjan ja hiuslakan avulla peruukki oli todella helppo stailattava, ja olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Suosittelen maru-mallia hyvin lämpimästi vastaavanlaisiin hiustyyleihin.


Viittaan käytin karvakangasta ja punaista mallorcaa. muotoilin karvan ja kiinnitin kankaan siihen, ja koko viitan sitten kahdella suurella nepparilla kiinni liiviini. Viitan repalointileikkaus jäi hotellille, missä siskolla oli vastaava juttu tehtävänä omassa puvussaan.


Housut tein pellavasta, ja niistä ei ole paljon sanottavaa. Perushousut taskuilla.

Tämän postauksen nimessä oleva WIP on muuten ihan oikeutettu, vaikka olen cossia jo käyttänyt, koska se ei ole aivan valmis. Ajanpuutteen vuoksi jätin polvisuojat ja bootcoverit tekemättä. Käytin kenkinä sitten maihareita, joihin kuitenkin lisäsin karvareunuksen.


Ylipäätään tykkäsin tämän asun kanssa näpertelystä, ja se oli kiva saada tehdyksi nyt kun bnha on niin in.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti