keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Käsityöttömyys

Käsitöiden tekeminen on jäänyt viime kuukausina aika vähäiseksi.

Tältä vanhojentanssimekkoni näyttää tälläkin hetkellä [eli kasa (noin 19,75 m) vaaleansinistä tylliä] Tarvitsen vielä kankaan yläosaan, tukikangasta ellei kotoa löytyvä määrä riitä, vuorikankaan, mustaa sifonkia tai muuta keveää kangasta ruusuihin, kevyttä vaaleansinistä olkaimiin, mustaa pitsiä koristeeksi, kiinnityssysteemiin nauhaa ja hakaset ja lisäksi haaveilen pienistä mustista kiinniommeltavista helmistä. Joo-o, voisi alkaa ehkä joihinkin toimiin asian edistämiseksi.

Tilkkutäkki on ollut tekeillä vuoden 2014 kesästä lähtien, mutta eihän sillä mitään kiirettä ole. Tilkkuja tarvitsisin vielä nelisenkymmentä. Näiden pikkuisten asettelu on aika terapeuttista. Kaksi vaaleaa ei näytä hyvältä vierekkäin ja lähekkäin olevat raitakuvioiset tilkut on hyvä kääntää erisuuntiin, sellaista...

Talvella riittää coneja. Ensimmäisenä, eli 13.12.2015 on Chibicon. Ajatuksenani on uudelleenkäyttää kesäistä Rin-cossia. Ensi vuoden puolen suunnitelmat ovat vähän auki vielä. Ensin on Yukicon, ja viikon päästä Winter Nekocon. Oletusarvoisesti en väsää vielä uutta, koska tarvitsen aikaa mekolle.

Jyväskylän kesäisen Animeconin suunnitelmana on JoJo no Kimyou na Boukenin Dio Brando ensimmäisen jakson pukuversiona.

Löysin Citypörssistä 1880-luvun tyyliin ainakin suurin piirtein sopivat kengät hintaan 3 € ja vieläpä ihan oikeaa kokoakin.
Koska Dion kengät ovat tummemmat kuin löydökseni, hommasin vähän tummanruskeaa kenkälankkia ja sudin sitä niiden pintaan. Ero on huomattava. Lankki teki kenkiin jollain tapaa uskottavuuden tuntua.
Kenkiä ja kauluspaitaa lukuun ottamatta cossi onkin sitten olematon, mutta onhan tässä sitä aikaa, minkä voi haaskata ja tehdä kaiken sitten heinäkuussa *krhm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti