perjantai 11. syyskuuta 2015

Ostin vähän rahaa.

Koska bussiaikataulut ovat hurmaavia, minulla oli tänään puoli tuntia aikaa koulun jälkeen. Päätin käyttää aikani jokseenkin hyödyksi, ja pyörähdin kirpputorilla. Siellä oli myynnissä "Vanhoja ulkolaisia kolikoita" hintaan 2,80 €.

Rakastan eri maiden rahoja, etenkin vanhoja. Koska hinta ei ollut päätähuimaava, pussi tarttui mukaan. Eihän siinä paljoa häviä, vaikkei niillä mitään arvoa olisikaan. Omaksi iloksihan minä kolikoita keräilen, ei niiden tarvitse keräilykappaleita olla.

Vanhin kolikko oli vuodelta 1921 oleva englantilainen yhden pennin kolikko. Ihan kunnon lantti onkin, inflaatio on aivan selvästi iskenyt, ei arvottomista kolikoista niin isoja olisi järkeä tehdä. Joukossa oli myös muutama kolikko 40- ja 50-luvuilta. Suurin osa oli Kuusikymmentäluvusta eteenpäin aina vuoteen 2003. Rahaa oli Suomesta, Britanniasta, Ruotsista, Saksasta, Espanjasta, Neuvostoliitosta, Ranskasta, Italiasta, Virosta, Liettuasta ja Arabiemiraateistakin.

Innostuin järjestelemään ostokseni ja minulla jo aiemmin olleet kolikot kartaksi, jossa näkyy, mistä maasta kolikot ovat peräisin.Ihan söpö siitä tuli, mutta tietenkin enempi ja monipuolisempi rahamäärä toisi upeamman lopputuloksen.

Hurmaava laatu kuvalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti